PONIEDZIAŁEK

24.06.2024

 

 

 

 Ś: Chleb pszenny, masło, szynka królewiecka, rzodkiewka, herbata z cytryną. (1)
 O: Zupa serowa z makaronem porcji. (1,3,9)
Ziemniaki puree, kotlet drobiowy z serem, surówka z marchwi, lemoniada. Jabłko.
ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne.

WTOREK

25.06.2024


 

 

Ś: Bułka, masło, dżem, kakao, herbata.  (1,7)       

O:Krem z zielonego groszku z grzankami na porcji. (1,9)
kasza, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, woda z sokiem. Talarki żurawinowe, lubisie.      

 ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

ŚRODA

26.06.2024

 

Ś; Pieczywo mieszane, masło, parówka, ketchup, herbata. (1,7)

O:Zupa kalafiorowa na porcji rosołowej. (1,9)
Naleśniki z dżemem, kompot. Banan.

 ALERGEN: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

CZWARTEK


27.06.2024

Ś:Chleb, masło, polędwica sopocka, pomidor,  herbata.. (1)

 O:Zupa pomidorowa z ryżem na porcji rosołowej. ( 1,7,9)
Ziemniaki, gołąbki ukraińskie w sosie, marchewka mini, lemoniada. Danonek.

  ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne.

 PIĄTEK

28.06.2024

 Ś:Kanapka, masło, ser żółty, ogórek zielony, herbata. (1,7)

O:Rosół z kaszką manną na porcji rosołowej. (9)
Ziemniaki puree, jajko sadzone, mizeria ze śmietaną, kisiel. Ciastko.

 ALERGEN: gluten, seler, jajko i produkty pochodne

Dla alergików dieta według zleceń, jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.

                                                                                                      Opracowała Iwona Smardz.

ALERGENY:

SYMBOL        ALERGEN

1                   Zboże zawierające gluten.

3                   Jaja i produkty pochodne.

4                   Ryby i produkty pochodne.

7                   Mleko i produkty pochodne.

9                   Seler i produkty pochodne.

11                 Nasiona sezamu i produkty pochodne.

Do przygotowania potraw używa się przypraw: kminek, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, pieprz, ziele angielskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, skrobi, jaj, soi, selera i gorczycy.