Jadłospis
JADŁOSPIS OD DNIA 25.03.2024 DO DNIA 28.03.2024
- Szczegóły
- Kategoria: Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 25.03.2024
|
Ś:Pieczywo mieszane, masło, szynka królewiecka, papryka kolorowa, herbata. (1) |
O:Zupa kalafiorowa z ryżem na porcji rosołowej. (1,9) |
|
Alergeny: gluten, seler i produkty pochodne. | |
WTOREK 26.03.2024
|
Ś:Bułka, masło, dżem, kakao, herbata. (1,7) |
O:Zupa krem marchewkowy, ziarna słonecznika, porcja rosołowa. (1,9) |
|
ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
|
ŚRODA 27.03.2024
|
Ś; Chleb pszenny, masło, serek mój ulubiony, szczypiorek, herbata, kawa z mlekiem. (1) |
O:Zupa żurek z jakiem na porcji rosołowej (1,9) Zajączek wielkanocny |
|
ALERGEN: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
|
CZWARTEK 28.03.2024
|
Ś:Chleb, masło, szynka karakowska, ogórek zielony herbata z cytryną. (1) |
O: Zupa pieczarkowa z makaronem na porcji. ( 9) |
|
ALERGENY: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. | |
Dla alergików dieta według zleceń, jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.
Opracowała Iwona Smardz.
ALERGENY:
SYMBOL ALERGEN
1 Zboże zawierające gluten.
3 Jaja i produkty pochodne.
4 Ryby i produkty pochodne.
7 Mleko i produkty pochodne.
9 Seler i produkty pochodne.
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Do przygotowania potraw używa się przypraw: kminek, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, pieprz, ziele angielskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, skrobi, jaj, soi, selera i gorczycy.