PONIEDZIAŁEK

22.04.2024

 

 

 

 Ś: Pieczywo mieszane, masło, szynka królewiecka, rzodkiewka, herbata. (1)
 O: Zupa pieczarkowa z makaronem na porcji rosołowej. (1,3,9)
Ziemniaki puree, kotlet drobiowy z serem, surówka z marchwi, lemoniada. Jabłko.
 ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne.

WTOREK

23.04.2024


 

 

Ś:Bułka, masło, dżem, herbata. (1)

O:Krem z zielonego groszku z grzankami na porcja rosołowa. (1,9)
Kasza, gulasz wieprzowy,ogórek kiszony, woda ze sokiem. Lubisie.

ALERGENY: gluten, seler i produkty pochodne.

ŚRODA

24.04.2024


 

Ś; Chleb pszenna, parówka, ketchup, herbata. (1)

O:Zupa kapuśniak na porcji rosołowej.  (1,9)
Pierogi leniwe z cukrem i masłem, kisiel. Banan.

 ALERGEN: gluten, seler, jajko i produkty pochodne.

CZWARTEK

25.04.2024

 

 Ś:Chleb, masło, wędlina drobiowa, pomidor, herbata z cytryną. (1)

 O: Zupa  pomidorowa z ryżem na porcji rosołowej. ( 1,9)
Ziemniaki puree, wątróbka drobiowa, kapusta biała gotowana, kompot. Ciastka.

 ALERGENY: gluten, seler i produkty pochodne.

PIĄTEK

26.04.2024

 Ś: Kanapka, masło, ser żółty,  ogórek zielony,  herbata. (1,3)
 O: Zupa neapolitańska z makaronem na porcji rosołowej. (4,7,9)
Ziemniaki puree, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka, woda ze sokiem. Actimel.

  ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne.

Dla alergików dieta według zleceń, jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.

                                                                                                      Opracowała Iwona Smardz.

ALERGENY:

SYMBOL        ALERGEN

1                   Zboże zawierające gluten.

3                   Jaja i produkty pochodne.

4                   Ryby i produkty pochodne.

7                   Mleko i produkty pochodne.

9                   Seler i produkty pochodne.

11                 Nasiona sezamu i produkty pochodne.

Do przygotowania potraw używa się przypraw: kminek, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, pieprz, ziele angielskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, skrobi, jaj, soi, selera i gorczycy.