PONIEDZIAŁEK

16.09.2024

 

 

 

 Ś: Chleb pszenny, masło, szynka gotowana, pomidor, herbata z cytryną. (1)
 O: Zupa krupnik na porcji rosołowej. (1,9)
Makaron z sosem owocowym, lemoniada. Jabłko
ALERGENY: gluten, seler i produkty pochodne.

WTOREK

17.09.2024


 

 

Ś: Budyń na mleku, chleb, masło,  herbata. (1,7)   

O: Zupa krem brokułowy z grzankami na porcji. (1,9)
Ryż, sos ciemny,  udko pieczone, bukiet warzyw, woda. Monte

 ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

ŚRODA

18.09.2024

 

Ś; Pieczywo mieszane, masło, serek mój ulubiony, szczypiorek, herbata. (1)

O: Rosół z kaszką manną na porcji. (1,9)
Ziemniaki puree, kotlet drobiowy, surówka z kapusty kiszonej, kisiel. Placek drożdżowy.

 ALERGEN: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

CZWARTEK

19.09.2024

 Ś: Chleb, masło, szynka konserwowa, ogórek zielony,  herbata. (1)

.O: Zupa kalafiorowa na porcji. ( 1,9)
Pizzerki z serem, ketchup, kompot. Chrupki.

ALERGENY: gluten, seler, mleko, jajko i produkty pochodne.

PIĄTEK

20.09.2024

 Ś: Pieczywo mieszane masło, jajko gotowane, pomidor, ser żółty, ogórek zielony,  herbata. (1,3,7)

 O; Zupa krem z cukinii z grzankami. (9)
Ziemniaki puree, paluszki rybne, woda ze sokiem. Banan

 ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne.

Dla alergików dieta według zleceń, jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.

                                                                                                      Opracowała Iwona Smardz.

ALERGENY:

SYMBOL        ALERGEN

1                   Zboże zawierające gluten.

3                   Jaja i produkty pochodne.

4                   Ryby i produkty pochodne.

7                   Mleko i produkty pochodne.

9                   Seler i produkty pochodne.

11                 Nasiona sezamu i produkty pochodne.

Do przygotowania potraw używa się przypraw: kminek, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, pieprz, ziele angielskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, skrobi, jaj, soi, selera i gorczycy.