6. Jadłospis

PONIEDZIAŁEK

12.06.2023

 

 

Ś: Chleb pszenny, masło, polędwica sopocka, rzodkiewka, herbata. (1)
O: Zupa buraczkowa z makaronem na porcji. (1,9)
Ziemniaki purre, gołąbki ukraińskie, sałatka z buraczka czerwonego, jajko, jabłko, lemoniada. Jabłko.
 ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne.

WTOREK

13.08.2023

 

 Ś: Płatki owsiane z mlekiem,,chleb, masło, herbata. (1, 7)

 O: Zupa ogórkowa porcji.  (9)Makaron spaghetti z mięsem i sosem, woda z cytryną. Ciastko.

 ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

ŚRODA

14.06.2023

 

 Ś: Chleb wieloziarnisty, masło, parówka na ciepło, ketchup, herbata z cytryną.(1)

 O:Zupa pomidorowa, makaron literkowy na porcji. (1, 3,7,9)

Ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka z marchwi, jabłko, woda ze sokiem. Danonek.

 ALERGENY: gluten, seler,  mleko, jajko  i produkty pochodne.

CZWARTEK

15.06.2023

 

Ś: Pieczywo mieszane, ser smażony, kawa z mlekiem, herbata. (!1,7)

O:Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach.

Pierogi leniwe,cukier, tłuszcz. kisiel. Jabłko.

ALERGENY:Gluten, seler, jajko i produkty pochodne.

PIĄTEK

16.06.2023

 

Ś: Pieczywo mieszane, masło, jajko, ogórek zielony, papryka, sałata, pomidor, ser żółty, herbata (1,9)

O:Rosół z kaszką manną na porcji (1,9(

Ziemniaki, jajko sadzone, sałatka z ogórka zielonego, kompot. Placek drożdżowy.

ALERGENY: Gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.:

Dla alergików dieta według zleceń, jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.

Opracowała Iwona Smardz.

ALERGENY:

SYMBOL        ALERGEN

1                   Zboże zawierające gluten.

3                   Jaja i produkty pochodne.

4                   Ryby i produkty pochodne.

7                   Mleko i produkty pochodne.

9                   Seler i produkty pochodne.

11                 Nasiona sezamu i produkty pochodne.

Do przygotowania potraw używa się przypraw: kminek, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, pieprz, ziele angielskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, skrobi, jaj, soi, selera i gorczycy.